Problem with blank pages after installing

I hope there is a simple answer to my problem which is this -

I installed NC using a Mysql database and on completion of the installation the browser accessed the following link -
http://domain.co.uk/nextcloud/index.php/apps/files/
but the page was blank.

The database is set up correctly with one user (admin) and the owncloud.log contains the following entry (I cleared the log before trying to access the page again).

{“reqId”:“V7m9hwoCATEAAN8i1ewAAABb”,“remoteAddr”:“92.18.98.96”,“app”:“PHP”,“message”:“require_once(/home/u644868142/public_html/nc/lib/private/route/…/…/…/settings/routes.php): failed to open stream: No such file or directory at /home/u644868142/public_html/nc/lib/private/route/router.php#154”,“level”:3,“time”:“2016-08-21T14:41:11+00:00”,“method”:“GET”,“url”:"/nc/index.php/apps/files/",“user”:“admin”}
{“reqId”:“V7m9hwoCATEAAN8i1ewAAABb”,“remoteAddr”:“92.18.98.96”,“app”:“PHP”,“message”:“require_once(): Failed opening required ‘/home/u644868142/public_html/nc/lib/private/route/…/…/…/settings/routes.php’ (include_path=’/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty/pear/console_getopt:/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty/pear/pear_exception:/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty/pear/pear-core-minimal/src:/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty/pear/archive_tar:/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty/phpseclib/phpseclib/phpseclib:/home/u644868142/public_html/nc/lib/private:/home/u644868142/public_html/nc/config:/home/u644868142/public_html/nc/3rdparty:/home/u644868142/public_html/nc/apps:.:/opt/php-5.5/pear:/home/u644868142/public_html/nc’) at /home/u644868142/public_html/nc/lib/private/route/router.php#154”,“level”:3,“time”:“2016-08-21T14:41:11+00:00”,“method”:“GET”,“url”:"/nc/index.php/apps/files/",“user”:“admin”}

Has anyone any ideas what the problem might be???

Thanks

1 Like

It sounds like there’s a file missing, or possibly permission problems with accessing it.

Could you confirm that /home/u644868142/public_html/nc/lib/private/route/router.php exists and what it’s permissions are?

Bugs,

the file does exist (I even re-uploaded it) with permissions of 644

It is missing nc/settings/routes.php

Apologies for the delay in replying - had to go away for a couple of days.

Anyway - all the files were on the server, but I decided to re-upload the whole package again, and this time it worked.
Must have been a problem with the server files after upload.

So thanks for the input.

I had somehow the same problem, the files in the settings directory were not copied using cp, probably some permissions issue. Thanks for posting.

Glad it’s working for you now. Welcome to Nextcloud!