Cannot open new files in Built-in Collabora

Hi there,
I’ve recently deployed a nextcloud server from a Digital Ocean droplet, first with 2GB mem now with 4GB. I thought memory was problem, but that doesn’t seem to help.
When I create a new file or click on one I’ve created, it’s just infinite loading screen, never actually opens.
I’ve installed the collabora built in code app and it says that it’s reachable.

What can I do?

Chris

Please use search this topic is discussed often. Adding as many technical details e.g. config and logs regarding your installation helps to understand the problem. Good starting point to learn about the integration is Collabora integration guide

Is there any message in your log when you try to open the documents? I was facing a similar problem and I solved doing this:

Perhaps it can be help for you

1 Like

Sorry, I overlooked the errors, but this may be relevant.

{"reqId":"Z8VYQnYcyNMHC7YXDSmz","level":4,"time":"2024-05-26T11:22:59+00:00","remoteAddr":"OMITTED","user":"nextcloud","app":"activity","method":"GET","url":"/ocs/v2.php/apps/dashboard/api/v2/widget-items?widgets%5B%5D=activity","message":"Error while parsing activity event","userAgent":"Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:125.0) Gecko/20100101 Firefox/125.0","version":"27.1.9.1","data":{"exception":"{\"class\":\"RuntimeException\",\"message\":\"image not found: image:png webroot: serverroot:/snap/nextcloud/42230/htdocs\",\"code\":0,\"file\":\"/snap/nextcloud/42230/htdocs/lib/private/URLGenerator.php:274\",\"trace\":\"#0 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/circles/lib/Activity/Provider.php(96): OC\\URLGenerator->imagePath()\\n#1 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/circles/lib/Activity/Provider.php(67): OCA\\Circles\\Activity\\Provider->setIcon()\\n#2 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/activity/lib/GroupHelper.php(91): OCA\\Circles\\Activity\\Provider->parse()\\n#3 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/activity/lib/GroupHelper.php(76): OCA\\Activity\\GroupHelper->addEvent()\\n#4 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/activity/lib/Data.php(260): OCA\\Activity\\GroupHelper->addActivity()\\n#5 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/activity/lib/Dashboard/ActivityWidget.php(152): OCA\\Activity\\Data->get()\\n#6 /snap/nextcloud/42230/htdocs/apps/dashboard/lib/Controller/DashboardApiController.php(134): OCA\\Activity\\Dashboard\\ActivityWidget->getItemsV2()\\n#7 /snap/nextcloud/42230/htdocs/lib/private/AppFramework/Http/Dispatcher.php(230): OCA\\Dashboard\\Controller\\DashboardApiController->getWidgetItemsV2()\\n#8 /snap/nextcloud/42230/htdocs/lib/private/AppFramework/Http/Dispatcher.php(137): OC\\AppFramework\\Http\\Dispatcher->executeController()\\n#9 /snap/nextcloud/42230/htdocs/lib/private/AppFramework/App.php(183): OC\\AppFramework\\Http\\Dispatcher->dispatch()\\n#10 /snap/nextcloud/42230/htdocs/lib/private/Route/Router.php(315): OC\\AppFramework\\App::main()\\n#11 /snap/nextcloud/42230/htdocs/ocs/v1.php(65): OC\\Route\\Router->match()\\n#12 /snap/nextcloud/42230/htdocs/ocs/v2.php(23): require_once('...')\\n#13 {main}\"}","app":"activity"}}

Also note that my browser is librewolf. That may be an issue.

Hi Gotzon, unfortunately this didn’t help.

Thanks wwe,
I’m running 27.1.9 on a DigitalOcean droplet. Ubuntu 20.04. x86_64 and 4gb memory.

Logs in admin panel aren’t showing anything.