iOS Client hangs for exactly 1 minute 1 second

#1

Repeatedly…I’ve tested the following scenarios:
Internal browser: Instant connection
Internal iOS Client: instant connection
External browser: instant connection
External browser on iOS device: instant connection
External Nextcloud iOS app: 1:01 delay every single time

Eventually the app will start working but it hangs for this 1:01 and I can see the activity in the log here:

_172.18.0.1 - - [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] "GET /status.php HTTP/1.0" 200 146 "-" "Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9"_

_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “GET /ocs/v2.php/cloud/user?format=json HTTP/1.0” 200 537 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_
_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “GET /ocs/v1.php/cloud/capabilities?format=json HTTP/1.0” 200 1938 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_
_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “PROPFIND /remote.php/webdav HTTP/1.0” 207 828 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_
_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “REPORT /remote.php/dav/files/myusername HTTP/1.0” 207 983 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_
_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “PROPFIND /remote.php/webdav HTTP/1.0” 207 828 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_
_ 172.18.0.1 - - [15/Feb/2019:14:15:46 -0800] “GET /index.php/avatar/myusername/128 HTTP/1.0” 201 175 “-” “Nextcloud/16 CFNetwork/976 Darwin/18.2.0”_
_ 172.18.0.1 - myusername [15/Feb/2019:14:16:47 -0800] “GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications?format=json HTTP/1.0” 200 74 “-” “Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/2.22.9”_

I’m kind of at a loss on what to attempt next—I’ve reinstalled the app etc. The only error I can see is a caldav issue (which my understanding is would be an issue if I wasn’t using the native Nextcloud app). Any ideas?

Thanks!