Uploads greater then few kb not possible

Nextcloud version (14.0.3):
Operating system and version (Debian9):
Apache or nginx version (2.4.25-3+deb9u5):
PHP version (1:7.0+49):

The issue you are facing:
Upload error for files greater then few kb.

Is this the first time you’ve seen this error? (Y/N):Y

The output of your Nextcloud log in Admin > Logging:

Fatal	webdav	Sabre\DAV\Exception\BadRequest: expected filesize 290824 got 49152
/var/www/nextcloud/apps/dav/lib/Connector/Sabre/Directory.php - line 156:

OCA\DAV\Connector\Sabre\File->put(null)

/var/www/nextcloud/3rdparty/sabre/dav/lib/DAV/Server.php - line 1096:

OCA\DAV\Connector\Sabre\Directory->createFile("Lumbricals_of_the_hand.png", null)

/var/www/nextcloud/3rdparty/sabre/dav/lib/DAV/CorePlugin.php - line 529:

Sabre\DAV\Server->createFile("Temp-Testin ... g", null, null)


Sabre\DAV\CorePlugin->httpPut(Sabre\HTTP\R ... "}, Sabre\HTTP\Response {})

/var/www/nextcloud/3rdparty/sabre/event/lib/EventEmitterTrait.php - line 105:

call_user_func_array([ Sabre\DAV\ ... "], [ Sabre\HTTP ... }])

/var/www/nextcloud/3rdparty/sabre/dav/lib/DAV/Server.php - line 479:

Sabre\Event\EventEmitter->emit("method:PUT", [ Sabre\HTTP ... }])

/var/www/nextcloud/3rdparty/sabre/dav/lib/DAV/Server.php - line 254:

Sabre\DAV\Server->invokeMethod(Sabre\HTTP\R ... "}, Sabre\HTTP\Response {})

/var/www/nextcloud/apps/dav/appinfo/v1/webdav.php - line 80:

Sabre\DAV\Server->exec()

/var/www/nextcloud/remote.php - line 163:

require_once("/var/www/ne ... p")

The output of your config.php file in /path/to/nextcloud (make sure you remove any identifiable information!):

<?php
$CONFIG = array (
  'instanceid' => 'ocv0rvsiybom',
  'passwordsalt' => 'x',
  'secret' => 'x',
  'trusted_domains' =>
  array (
    0 => 'cloud.x.eu',
    1 => '10.1.2.11',
    2 => '10.1.2.11',
    3 => '10.1.1.11',
  ),
  'datadirectory' => '/var/www/nextcloud/data',
  'overwrite.cli.url' => 'https://cloud.x.eu',
  'dbtype' => 'mysql',
  'version' => '14.0.3.0',
  'dbname' => 'nextcloud',
  'dbhost' => '10.1.1.14',
  'dbport' => '',
  'dbtableprefix' => 'oc_',
  'mysql.utf8mb4' => true,
  'dbuser' => 'nextcloud',
  'dbpassword' => 'x',
  'installed' => true,
  'mail_from_address' => 'cloud',
  'mail_smtpmode' => 'smtp',
  'mail_smtpauthtype' => 'LOGIN',
  'mail_domain' => 'x.eu',
  'mail_smtpsecure' => 'tls',
  'mail_smtpauth' => 1,
  'mail_smtphost' => 'mail.x.eu',
  'mail_smtpport' => '587',
  'mail_smtpname' => 'x@x.eu',
  'mail_smtppassword' => x',
  'memcache.distributed' => '\\OC\\Memcache\\Redis',
  'memcache.locking' => '\\OC\\Memcache\\Redis',
  'memcache.local' => '\\OC\\Memcache\\Redis',
  'redis' =>
  array (
    'host' => 'localhost',
    'port' => 6379,
  ),
  'enable_previews' => true,
  'preview_max_x' => 2048,
  'preview_max_y' => 2048,
  'preview_max_scale_factor' => 10,
  'preview_max_filesize_image' => 50,
  'enabledPreviewProviders' =>
  array (
    0 => 'OC\\Preview\\PNG',
    1 => 'OC\\Preview\\JPEG',
    2 => 'OC\\Preview\\GIF',
    3 => 'OC\\Preview\\BMP',
    4 => 'OC\\Preview\\XBitmap',
    5 => 'OC\\Preview\\MP3',
    6 => 'OC\\Preview\\TXT',
    7 => 'OC\\Preview\\MarkDown',
    8 => 'OCA\\CameraRawPreviews\\RawPreview',
    9 => 'OCA\\CameraRawPreviews\\IndesignPreview',
  ),
  'theme' => '',
  'loglevel' => 2,
  'maintenance' => false,
  'updater.release.channel' => 'stable',
  'auto_mail_accounts' =>
  array (
    'imap_host' => 'imap.x.eu',
    'imap_port' => '143',
    'imap_ssl_mode' => 'STARTTLS',
    'smtp_host' => 'smtp.x.eu',
    'smtp_port' => '587',
    'smtp_ssl_mode' => 'STARTTLS',
    'email_address_suffix' => '',
  ),
);

The output of your Apache/nginx/system log in /var/log/____:

10.1.1.1 - - [25/Oct/2018:14:59:52 +0200] "GET /index.php/apps/theming/img/core/filetypes/folder-drag-accept.svg?v=6 HTTP/1.1" 304 3859 "https://cloud.x.eu/index.php/apps/theming/styles?v=6" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/69.0.3497.100 Safari/537.36"

Would be nice to get some help, Thanks!
Maik

hello :slight_smile:

dunno if it’s an answer, but there is some php.ini file with a max upload option

jdd

Thx, but php.ini was done before. (post&upload size) also in the user.ini

It is very sobering to see how thin the help is here. it would be nice if someone recommends me a forum that has more activity. like also directly in German, but not absolutely necessary.

LG Maik

There probably isn’t a general answer for this kind of error. It could be like a too small temporary folder (Cant upload files bigger 512MB - Sabre\DAV\Exception\BadRequest: HTTP/1.1 400 expected filesize) or some of the caches between webserver, system and php:
https://forum.owncloud.org/viewtopic.php?f=17&t=32517

Interesting thing is as well, how you do the uploads, client, webinterface and webdav. And to check if the other methods cause the same error.

Hey, dude. I tried WEB, NC-Client(PC), WebDav (Windows), Android-Client and a 3rd Party Android Client. It starts and hang shortly after the start. I can upload files less than ~65kb. All other uploads stopp at 65kb(shown on client).

Windows said: 0x8007003A

I can “move” bigger files on web.

I found new Debug info:

No cache entry found for /Maik/files/Temp-Testing/test/GOPR0012.JPG (storage: home::Maik, internalPath: files/Temp-Testing/test/GOPR0012.JPG)

I cant find the broken part. It starts after update from 13 to 14.

Has someone a hint for “cache entry”?

Hi all

I am now suffering the same issue, even weirder I was able to upload a 500MB file yesterday but a 900MB one failed so I went through the various PHP.ini and .user.ini and .htaccess to make sure that the upload limits were right … I am very sure that in all cases

upload_max_filesize=16000M
post_max_size=16000M
memory_limit=1024M
output_buffering=0
max_input_time=3600
max_execution_time=3600

I also tried this

after all that if anything the situation has gotten worse, I cannot upload a file larger than about 5MB now

but that did not help - I am now rather clueless

rather simple solution in the end…
make loads of space in the root directory ( / ) as although I had done the tmp directory fix this seemingly was the issue…

alternative also is app flow-upload…

@Maik_Garbade If probleme is solved, mark your post as solved

nope … i get still this error. And flow-upload has the same issue. I cant find a way to debug between nextcloud and Apache.