Php-zip problem, Ubuntu 16.10

Iā€™ve installed many times in the past; but am now installing 11 and all the php modules are installed and most of the errors are gone, but it still thinks php-zip is not installedā€¦ except in php-info it looks fineā€¦ ideas?

root@Media:/opt# php -i | grep zip
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ā€˜/usr/lib/php/20151012/zip.soā€™ - libzip.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
/etc/php/7.0/cli/conf.d/20-zip.ini
Registered PHP Streams => https, ftps, compress.zlib, php, file, glob, data, http, ftp, compress.bzip2, phar
Registered Stream Filters => zlib., string.rot13, string.toupper, string.tolower, string.strip_tags, convert., consumed, dechunk, bzip2., convert.iconv.
Stream Wrapper support => compress.bzip2://
Stream Filter support => bzip2.decompress, bzip2.compress
gzip compression => enabled
bzip2 compression => enabled
LS_COLORS => rs=0:di=01;34:ln=01;36:mh=00:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=40;31;01:mi=00:su=37;41:sg=30;43:ca=30;41:tw=30;42:ow=34;42:st=37;44:ex=01;32:.tar=01;31:.tgz=01;31:.arc=01;31:.arj=01;31:.taz=01;31:.lha=01;31:.lz4=01;31:.lzh=01;31:.lzma=01;31:.tlz=01;31:.txz=01;31:.tzo=01;31:.t7z=01;31:.zip=01;31:.z=01;31:.Z=01;31:.dz=01;31:.gz=01;31:.lrz=01;31:.lz=01;31:.lzo=01;31:.xz=01;31:.bz2=01;31:.bz=01;31:.tbz=01;31:.tbz2=01;31:.tz=01;31:.deb=01;31:.rpm=01;31:.jar=01;31:.war=01;31:.ear=01;31:.sar=01;31:.rar=01;31:.alz=01;31:.ace=01;31:.zoo=01;31:.cpio=01;31:.7z=01;31:.rz=01;31:.cab=01;31:.jpg=01;35:.jpeg=01;35:.gif=01;35:.bmp=01;35:.pbm=01;35:.pgm=01;35:.ppm=01;35:.tga=01;35:.xbm=01;35:.xpm=01;35:.tif=01;35:.tiff=01;35:.png=01;35:.svg=01;35:.svgz=01;35:.mng=01;35:.pcx=01;35:.mov=01;35:.mpg=01;35:.mpeg=01;35:.m2v=01;35:.mkv=01;35:.webm=01;35:.ogm=01;35:.mp4=01;35:.m4v=01;35:.mp4v=01;35:.vob=01;35:.qt=01;35:.nuv=01;35:.wmv=01;35:.asf=01;35:.rm=01;35:.rmvb=01;35:.flc=01;35:.avi=01;35:.fli=01;35:.flv=01;35:.gl=01;35:.dl=01;35:.xcf=01;35:.xwd=01;35:.yuv=01;35:.cgm=01;35:.emf=01;35:.ogv=01;35:.ogx=01;35:.aac=00;36:.au=00;36:.flac=00;36:.m4a=00;36:.mid=00;36:.midi=00;36:.mka=00;36:.mp3=00;36:.mpc=00;36:.ogg=00;36:.ra=00;36:.wav=00;36:.oga=00;36:.opus=00;36:.spx=00;36:.xspf=00;36:
$_SERVER[ā€˜LS_COLORSā€™] => rs=0:di=01;34:ln=01;36:mh=00:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=40;31;01:mi=00:su=37;41:sg=30;43:ca=30;41:tw=30;42:ow=34;42:st=37;44:ex=01;32:.tar=01;31:.tgz=01;31:.arc=01;31:.arj=01;31:.taz=01;31:.lha=01;31:.lz4=01;31:.lzh=01;31:.lzma=01;31:.tlz=01;31:.txz=01;31:.tzo=01;31:.t7z=01;31:.zip=01;31:.z=01;31:.Z=01;31:.dz=01;31:.gz=01;31:.lrz=01;31:.lz=01;31:.lzo=01;31:.xz=01;31:.bz2=01;31:.bz=01;31:.tbz=01;31:.tbz2=01;31:.tz=01;31:.deb=01;31:.rpm=01;31:.jar=01;31:.war=01;31:.ear=01;31:.sar=01;31:.rar=01;31:.alz=01;31:.ace=01;31:.zoo=01;31:.cpio=01;31:.7z=01;31:.rz=01;31:.cab=01;31:.jpg=01;35:.jpeg=01;35:.gif=01;35:.bmp=01;35:.pbm=01;35:.pgm=01;35:.ppm=01;35:.tga=01;35:.xbm=01;35:.xpm=01;35:.tif=01;35:.tiff=01;35:.png=01;35:.svg=01;35:.svgz=01;35:.mng=01;35:.pcx=01;35:.mov=01;35:.mpg=01;35:.mpeg=01;35:.m2v=01;35:.mkv=01;35:.webm=01;35:.ogm=01;35:.mp4=01;35:.m4v=01;35:.mp4v=01;35:.vob=01;35:.qt=01;35:.nuv=01;35:.wmv=01;35:.asf=01;35:.rm=01;35:.rmvb=01;35:.flc=01;35:.avi=01;35:.fli=01;35:.flv=01;35:.gl=01;35:.dl=01;35:.xcf=01;35:.xwd=01;35:.yuv=01;35:.cgm=01;35:.emf=01;35:.ogv=01;35:.ogx=01;35:.aac=00;36:.au=00;36:.flac=00;36:.m4a=00;36:.mid=00;36:.midi=00;36:.mka=00;36:.mp3=00;36:.mpc=00;36:.ogg=00;36:.ra=00;36:.wav=00;36:.oga=00;36:.opus=00;36:.spx=00;36:.xspf=00;36:

I get that you meant the libzib.so.4 is missing, not the zip.so which is present.

Will check it out; thanks.

Yep, had to remove/purge and reinstall libzip4ā€¦ thanks.