NC 14 not show user list

Support intro

Sorry to hear you’re facing problems :slightly_frowning_face:

help.nextcloud.com is for home/non-enterprise users. If you’re running a business, paid support can be accessed via portal.nextcloud.com where we can ensure your business keeps running smoothly.

In order to help you as quickly as possible, before clicking Create Topic please provide as much of the below as you can. Feel free to use a pastebin service for logs, otherwise either indent short log examples with four spaces:

example

Or for longer, use three backticks above and below the code snippet:

longer
example
here

Some or all of the below information will be requested if it isn’t supplied; for fastest response please provide as much as you can :heart:

Nextcloud version: 14.0.3
Operating system and version: CentOS 7.5
Apache or nginx version: Apache 2.4.6
PHP version: 7.2

The issue you are facing:
The web interface not show the user list (internal users), I got the follow error:
An error occured during the request. Unable to proceed.

I can create or list the user using OCC without problem.

Is this the first time you’ve seen this error?: Y

Steps to replicate it:

  1. Migrate from Owncloud 9.1.5 to Nextcloud 10
  2. Upgrade Nextcloud from 10 to 11, 12 and 13
  3. Upgrade PHP from 5.6 to 7.2 and NC 13 to 14

The output of your Nextcloud log in Admin > Logging:

|Debug|webdav|Sabre\DAV\Exception\NotAuthenticated: No 'Authorization: Basic' header found. Either the client didn't send one, or the server is misconfigured, No 'Authorization: Bearer' header found. Either the client didn't send one, or the server is mis-configured|a few seconds ago|
|---|---|---|---|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/theming/images/background (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/theming/images/background)|a few seconds ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg)|a few seconds ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg)|a few seconds ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/theming/images/background (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/theming/images/background)|a few seconds ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/avatar/XXXX/avatar.jpg)|a few seconds ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/theming/images/background (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/theming/images/background)|a minute ago|
|Debug|webdav|Sabre\DAV\Exception\NotAuthenticated: No 'Authorization: Basic' header found. Either the client didn't send one, or the server is misconfigured, No 'Authorization: Bearer' header found. Either the client didn't send one, or the server is mis-configured|a minute ago|
|Debug|webdav|Sabre\DAV\Exception\NotAuthenticated: No 'Authorization: Basic' header found. Either the client didn't send one, or the server is misconfigured, No 'Authorization: Bearer' header found. Either the client didn't send one, or the server is mis-configured|3 minutes ago|
|Debug|webdav|Sabre\DAV\Exception\NotAuthenticated: No 'Authorization: Basic' header found. Either the client didn't send one, or the server is misconfigured, No 'Authorization: Bearer' header found. Either the client didn't send one, or the server is mis-configured|5 minutes ago|
|Debug|no app in context|No cache entry found for /appdata_ocea96bac102/theming/images/background (storage: local::/var/www/owncloud/data/, internalPath: appdata_ocea96bac102/theming/images/background)|6 minutes ago|
|Debug|webdav|Sabre\DAV\Exception\NotAuthenticated: No 'Authorization: Basic' header found. Either the client didn't send one, or the server is misconfigured, No 'Authorization: Bearer' header found. Either the client didn't send one, or the server is mis-configured|6 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OCA\Files_Versions\BackgroundJob\ExpireVersions job with ID 332 in 0 seconds|7 minutes ago|
|Debug|cron|Run OCA\Files_Versions\BackgroundJob\ExpireVersions job with ID 332|7 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OCA\Files_Trashbin\BackgroundJob\ExpireTrash job with ID 331 in 0 seconds|7 minutes ago|
|Debug|cron|Run OCA\Files_Trashbin\BackgroundJob\ExpireTrash job with ID 331|7 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OCA\Files\BackgroundJob\CleanupFileLocks job with ID 330 in 0 seconds|7 minutes ago|
|Debug|cron|Run OCA\Files\BackgroundJob\CleanupFileLocks job with ID 330|7 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OC\Authentication\Token\DefaultTokenCleanupJob job with ID 8213 in 0 seconds|7 minutes ago|
|Debug|cron|Invalidating remembered session tokens older than 2018-10-15T18:15:04+00:00|7 minutes ago|
|Debug|cron|Invalidating session tokens older than 2018-10-29T18:15:04+00:00|7 minutes ago|
|Debug|cron|Invalidating remembered session tokens older than 2018-10-15T18:15:04+00:00|7 minutes ago|
|Debug|cron|Invalidating session tokens older than 2018-10-29T18:15:04+00:00|7 minutes ago|
|Debug|cron|Run OC\Authentication\Token\DefaultTokenCleanupJob job with ID 8213|7 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OCA\Activity\BackgroundJob\EmailNotification job with ID 2 in 0 seconds|7 minutes ago|
|Debug|cron|Run OCA\Activity\BackgroundJob\EmailNotification job with ID 2|7 minutes ago|
|Debug|cron|Finished OCA\Files\BackgroundJob\ScanFiles job with ID 2875 in 2 seconds|7 minutes ago|
|Debug|OC\Files\Cache\Scanner|!!! Path '' is not accessible or present !!!|7 minutes ago|
|Debug|OC\Files\Cache\Scanner|!!! Path '' is not accessible or present !!!|7 minutes ago|
|Debug|OC\Files\Cache\Scanner|!!! Path '' is not accessible or present !!!|7 minutes ago|
|Debug|OC\Files\Cache\Scanner|!!! Path '' is not accessible or present !!!|7 minutes ago|
|Debug|OC\Files\Cache\Scanner|!!! Path '' is not accessible or present !!!|7 minutes ago|

The output of your config.php file in /path/to/nextcloud (make sure you remove any identifiable information!):

<?php
$CONFIG = array (
  'instanceid' => 'xxxxxx',
  'passwordsalt' => 'xxxxxx',
  'trusted_domains' => 
  array (
    0 => 'xxxxxx',
    1 => 'xxxxxx',
    2 => 'xxxxxx',
  ),
  'datadirectory' => '/var/www/owncloud/data',
  'dbtype' => 'mysql',
  'version' => '14.0.3.0',
  'dbname' => 'owncloud',
  'dbhost' => 'xxxxxx',
  'dbtableprefix' => 'oc_',
  'dbuser' => 'xxxxxx',
  'dbpassword' => 'xxxxxx',
  'installed' => true,
  'mail_smtpmode' => 'smtp',
  'ldapIgnoreNamingRules' => true,
  'mail_from_address' => 'owncloud',
  'mail_domain' => 'xxxxxx',
  'mail_smtphost' => 'localhost',
  'mail_smtpport' => '25',
  'loglevel' => 0,
  'overwriteprotocol' => 'https',
  'maintenance' => false,
  'theme' => '',
  'secret' => 'xxxxxx',
  'trashbin_retention_obligation' => 'auto',
  'overwrite.cli.url' => 'https://nextcloud.xxxxxx',
  'singleuser' => false,
  'appstore.experimental.enabled' => true,
);

The output of your Apache/nginx/system log in /var/log/____:

tailf /var/log/httpd/owncloud.hg.com.uy_access_log
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:27:31 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 2376"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:27:31 -0300] "GET /ocs/v2.php/cloud/groups/HG-ST/users/details?offset=0&limit=25&search= HTTP/1.0" 200 16914"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:27:32 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 3562"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.67 Safari/537.36"
201.217.134.74 - linuxguri [30/Oct/2018:15:27:39 -0300] "PROPFIND /remote.php/dav/files/linuxguri/ HTTP/1.0" 207 389"-" "Mozilla/5.0 (Macintosh) mirall/2.4.3 (build 10347)"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:27:49 -0300] "GET /index.php/settings/users/HG-ST HTTP/1.0" 200 26556"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:27:51 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 138"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Ubuntu Chromium/69.0.3497.81 Chrome/69.0.3497.81 Safari/537.36"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:00 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 2376"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:02 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 3562"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.67 Safari/537.36"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:04 -0300] "GET /ocs/v2.php/cloud/groups/HG-ST/users/details?offset=0&limit=25&search= HTTP/1.0" 200 16914"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
201.217.134.74 - linuxguri [30/Oct/2018:15:28:09 -0300] "PROPFIND /remote.php/dav/files/linuxguri/ HTTP/1.0" 207 389"-" "Mozilla/5.0 (Macintosh) mirall/2.4.3 (build 10347)"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:11 -0300] "GET /index.php/settings/users/HG-ST HTTP/1.0" 200 26558"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:13 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 2376"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:14 -0300] "GET /ocs/v2.php/cloud/groups/HG-ST/users/details?offset=0&limit=25&search= HTTP/1.0" 200 16914"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:17 -0300] "GET /index.php/svg/core/actions/delete/e9322d?v=1 HTTP/1.0" 200 262"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:17 -0300] "GET /ocs/v2.php/cloud/groups/Clientes/users/details?offset=0&limit=25&search= HTTP/1.0" 200 15988"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0"
192.168.90.254 - - [30/Oct/2018:15:28:20 -0300] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/1.0" 200 138"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Ubuntu Chromium/69.0.3497.81 Chrome/69.0.3497.81 Safari/537.36"

I found my problem in the RP, I removed from my NGINX “proxy_set_header Accept “”;” and now work.